maanantai 25. helmikuuta 2013

Viimeinen päivä Khao Lakissa


Siivoojan tervehdys kotiinlähtijöille...

Viimeinen kokonainen päivämme Khao Lakissa alkaa olla nyt takana päin. Niina perheineen lähti aamulla kohti Phuketin lentokenttää ja kotia. Soittelimme pikaisesti aamulla ja kiittelimme ihanasta matkaseurasta. Huomasin, että he olivat soittaneet meille myöhemmin lentokentältäkin ja laittaneet viestiä, mutta emme voineet soittaa takaisin koska meidän puheaika on loppu emmekä ole ehtineet käydä lataamassa lisää aikaa. Toivottavasti kotimatka meni hyvin, me vielä jatkamme lomailua maisemien vaihtuessa.

 Rannan asukki ja pilvisen päivän lenkkeilijöitä...
 Hotellimme hiljainen allas...
Me noudatimme tänään matkasuunnitelmaamme eli emme tehneet juuri mitään ylimääräistä, vaan olimme vain hotellilla ja hotellin tuntumassa koko päivän. Vietin aamupäivän aikana pari tuntia Samuelin kanssa leikkihuoneessa ja Tomi kävi pelaamassa Olivian kanssa shakkia pelihuoneessa. Molemmissa huoneissa järjestetään useita kertoja päivässä myös ohjattua toimintaa, mutta emme ole osallistuneet kertaakaan niihin aktiviteetteihin. Pelailujen jälkeen menimme mummon ja vaarin kanssa rannalle, koska porttivahti ei antanut toisen hotellin vieraiden oleskella tämän hotellin altailla. Tämähän on tietysti ihan oikea periaate, sillä eihän tämä mikään yleinen kylpylä ole.

Tänään oli taas aivan pilvinen päivä ja ilma tuntui jopa viileältä, vaikka ehkä lämpötila oli noin 27 astetta? Liekö viileän ja pilvisen päivän ansiota, mutta rannalla oli todella paljon kävelijöitä ja hölkkääjiä verrattuna aurinkoisiin päiviin. Lapset eivät uskaltautuneet uimaan mereen. Samuel oli raapinut jaloissa olevia hyttysenpuremia ja merivesi kirveli niitä, joten Samuel ei suostunut tulemaan ollenkaan veteen. Oliviaa ei muuten vaan kiinnostanut meressä uiminen. Siirryimmekin aika nopeasti hotellin altaalle mummon ja vaarin lähtiessä hotellilleen. Uimme omalla hotellilla ensimmäistä kertaa hiljaisen altaan puolella koko perhe. Vaikka allas on nimeltään hiljainen allas, niin kyllä siellä oli uimassa useita lapsiperheitä. Kukaan ei kuitenkaan metelöinyt mitenkään ja ihan rauhalliselta allas vaikutti lapsista huolimatta.

Uimisen jälkeen käväisimme huoneessa syömässä ja lähdimme keskustaan tekemään pieniä ostoksia. Ostin itselleni pari paitaa (a 150THB), Olivialle bikinit erillisellä hameella (300THB), hameen 300THB, shortsit 150THB, Tomille Khao Lak paidan 150THB ja jotain muuta pientä. Kävimme myös juomassa moccafrapet mäkkärissä ja syömässä eilisessä hyvässä ja edullisessa ruokapaikassa mummon ja vaarin kanssa. Samuel nukkui päiväunet rattaissa joten shoppailutkin sujuivat melko mukavan rauhallisesti kun Samppa ei ollut mukana tinkimässä. Mielemme olisi tehnyt lähteä myös läheisille markkinoille, mutta ylipuhuin Tomin ettei mennä koska shoppailemme kohta Bangkokissa ja niillekin ostoksille olisi jätettävä tilaa matkalaukkuun.

Ruokailun jälkeen kävelimme hotellillemme. Matkaa pääkadulta hotellillemme tulee ehkä reilu kilometri, joka tuntuu joskus lasten kanssa aika pitkältä matkalta. Vaikka tämä Khao Lakin läpi kulkeva tie on aika leveä, niin liikenne on joskus aika vilkasta ja rattaiden kanssa saa kulkea pientareen ulkopuolellakin. Toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että tämä Khao Lakin keskuskatu on yksi helpoimmista paikoista joissa olemme käyneet Thaimaassa, työnnellä rattaita.

 Iltauinnilla täysikuun loistaessa...
Hotellille tultuamme vaihdoimme pikaisesti uimavaatteet ja menimme iltauinnille. Tälläkään kertaa ketään muita ei ollut uimassa eikä hotellialueella näkynyt kuin muutamia ihmisiä ylipäätään. Pimeällä uiminen oli taas oikein mukavaa ja taivaalla loistava täysikuukin oli upean näköinen. Uimisen jälkeen Olivia jäi huoneeseemme touhuilemaan lelujensa kanssa ja me menimme Tomin ja Samuelin kanssa respaan maksamaan huonelaskun joka oli tuotu nyt illalla valmiiksi huoneeseemme. Samassa lapussa luki, että laukkumme haetaan huoneestamme kello 11.00. Meidän pikkubussimme Phuketiin lähtee aamulla kello 10.00, joten aikaistimme samalla vähän laukkujemme noutoa.

Näkymät hotellin respasta merelle päin...

Loppuilta meni laukkuja pakkaillessa. Olivia söi lempi-iltapalaansa eli leipää ja tonnikalaa huoneessamme ja Samuel pysytteli congee linjalla. Ostin tänään hänelle kanan makuisia congee pussipuuroja eli pussi congeeta sekoitetaan kuumaan veteen ja odotellaan valmistumista. Hyvää oli ja hinta tällä iltapalalla oli peräti 8THB. Nyt meidän tavarat alkavat olla suurimmaksi osaksi kasassa, mutta aamulla on tunnetusti kova kiire. Nyt on myös kiire nukkumaan, sillä olen taas erittäin väsynyt. Mikäs sitä mukavampaa kuin rojahtaa tähän uskomattoman mukavaan sänkyyn puhtaiden petivaatteiden väliin nukkumaan. Emme uskalla käyttää vieläkään ilmastointia lasten takia öisin, mutta pilvisten ilmojen vuoksi minusta tuntui että viime yönä ei ollut edes kovin kuuma. Nämä pilviset päivät eivät muuten minusta ole kuitenkaan kovin mukavia, mutta minkäs näille ilmoille voi. Onneksi täällä on kuitenkin suht lämmintä, vaikka aurinko ei porotakaan pilvettömältä taivaalta...
Ja taas näkyi Torsti torakka liikenteessä, tällä kertaa huoneemme ulkopuolella...

1 kommentti:

Marko kirjoitti...

Ihan koppis tuo ötökkä, ei siis torakka. No worry.