maanantai 27. kesäkuuta 2016

Bangkok ja Mercure Siam hotelli

Tänään meillä oli matkustuspäivä ja sen kyllä huomaa, sillä väsyttää kamalasti. Kello herätti aamulla vähän tavallista aikasemmin, jotta ehdimme käydä aamiaisella sekä pakata loput tavarat. Lähtö sujui hyvin ja olimme valmiina alakerrassa lähtöä varten jo kello 10.00 vaikka taksimme oli tilattu vasta puoli yhdeksitoista. Maksoimme huonelaskumme joka oli minusta aika pieni verrattuna siihen, että olimme tilanneet joka päivä pizzaa ja juomista altaalla sekä Tomi oli käynyt muutaman kerran kahvilassa kahvittelemassa huonelaskuun. Loppusumma oli alle 4000thb. 

Taksikuskimme tuli hotellille muutaman minuutin ennen puolta. Pakkasimme isot ja painavat laukkumme minibussiin ja kuski lähti ajelemaan kohti Bangkokia. Matkan varrelta kuski otti jonkun naisen kyytiin, tämä onkin ollut nyt aika tavallista että näitä ylimääräsiä kyytiläisiä tulee mukaan matkan varrelta. Nainen kysyi meiltä hotellimme nimen jonne olemme menossa ja hän laittoi navigaattorin päälle puhelimeen. Yhtä lyhyttä pysähdystä lukuunottamatta köröttelimme suoraan Bangkokiin. Matka sujui mukavasti. Kuski ajoi rauhallisesti, matkalla ei ollut ruuhkia ja kuskin ei tarvinnut etsiä yhtään hotelliamme. Kun saavuimme perille, olimme yhtä onnellisia kuin kuski hienosta navigoinnista. Ei nimittäin ole mitenkään varmaa, että kuskit löytävät hotellin täältä Bangkokista ensimmäisellä yrittämällä. Olemme monta kertaa olleet kyydissä kun hotellia on etsitty pitkiä aikoja ja kuskeilta on noussut höyry päästä Bangkokin ruuhkissa. 

"Möykkäbusseja" Rayongin Novotelin edessä.
Hotellille saavuttuamme meidät ohjattiin loungeen tekemään sisäänkirjautumista. Sillä aikaa kun passejamme kopioitiin, huoneavaimia koodattiin yms. me nautimme loungen ruoka- ja juomatarjoiluista. Tarjolla oli mehuja, limsoja, jogurtteja, hedelmiä, kolmioleipiä, lämpimiä katkarapukuppeja, kakkuja, keksejä, kahveja ja muita pieniä herkkuja. Huoneemme ei ollut heti valmiina, joten meidän piti odotella loungessa noin 20 minuuttia. Virkailija pahoitteli kovasti viivästystä, mutta eihän se meitä haitannut koska olisimme muutenkin syöneet ja juoneet loungessa.

Loungen hedelmiä
Loungen kakkuja
Syötyämme menimme huoneeseemme, joka oli juuri samanlainen kuin viimeksi. Sviitissämme on erillinen olohuone ja makuuhuone. Huoneeseemme kuuluu myös maksuton minibaari, joka tosin sisältää vain alkoholittomia virvokkeita. Lisäksi huoneessa on kapselikahvinkeitin ja kahveja. Meillehän tämä hotelli sopii hyvin siinäkin suhteessa, että kaksi alle 16-vuotiasta lasta yöpyy maksutta vanhempiensa kanssa joka on meille iso etu.

Kylppärissä oli hieno lintu.

Minibaarin juomat, pöydällä oli lisäksi kaksi pulloa vettä.
Kahvikone ja kahvit.
Huoneesta on suora näkymä MBK tavaratalolle. Koska sviitti on kulmahuoneisto, toiset ikkunat ovat National Stadiumille päin.
Olkkari
Makuuhuone
Kylppäri
Melko pian huoneessa käynnin jälkeen lähdimme käväisemään MBK tavaratalossa sekä etsimään rahanvaihtopistettä. MBK:hon on vain muutaman minuutin matka. Tämä hotelli onkin minun mielestäni Bangkokin parhaalla paikalla. Teimme muutaman ostoksen MBK:sta esim. Olivialle valokengät, Samuelille Batman puvun sekä vaarille uuden akun kameraan. Kyllä taas huvitti eräs tinkimistilanne. Myyjä kertoi Olivian haluamien kännykänkuorten olevan originaaleja ja siksi pyysi niistä kovaa hintaa. Tomi tokaisi tähän että eihän kuoret voi olla aidot Samusungin kuoret, koska paketissa lukee "Sumsung" :) Hinta tippui lähes puolella...


Olivia sai kännykkäänsä uudet hienot pantterikuoret
Täällä jälleen tänään, kyllä onkin tullut näitä käytäviä kuljeskeltua useita kertoja vuosien mittaan.
Näiden hedelmäsaippuoiden lisäksi tarjolla on nykyään muunkin muotoisia saippuoita.
Korealainen krääsäkauppa, jossa suurin osa tavaroista maksaa 50thb.
MBK:ssa kävelyn jälkeen suuntasimme suoraan hotellimme loungen happy houriin, joka alkaa kello 17.00 ja loppuu 19.00. Tällöin tarjolla on monenlaista syömistä ja juomista. Tässä vähän kuvia tarjonnasta.

Viinejä ja alkoholijuomia, drinkkiohjeita ja erilaista rekvisiittaa juomien valmistamiseksi.
Kasviskevätkääryleitä sekä kasvissamosoja.
Katkarapuja
Tomaatti-mozzarellasalaattia
Komioleipiä
Loungesta on hienot näkymät
Hedelmiä
Jääkaapin juomia. Samuel tykkäsi erityisesti mansikkamaidosta.
Viinejäkin oli tarjolla.
Söimme ruuat sisällä, mutta ulkoterassilla oli ihana nauttia juomista. Näkymät ovat ihan huippuhienot.
Olimme loungessa koko happy hourin ajan. Aika meni nopeasti syödessä, juodessa ja maisemia ihaillessa. 
Samuel testasi uutta hienoa asuaan.
Loungen happy hourin jälkeen suunnittelimme että kävisimme läheisessä TescoLotuksessa, mutta vaari ehdotti uimaan lähtöä. Minä ja Samuel olimme niin väsyneitä, että jäimme tänne huoneeseen lepäilemään. Samuel katseli Pentujengi elokuvaa ja minä näpyttelin koneella. Olivia ja Tomi kertoivat altaan veden olleen viileää, ehkä 27 asteista joten eivät uineet kauaa. Minä kävin juuri Olivian kanssa hotellin ala-aulassa olevassa 7elevanissä ostamassa Olivialle pizzaa, jonka sai lämmitettynä mukaan huoneeseen. Todella kätevää!

Hotellin alakerran 7eleven.
Olivian uudet kengät, joissa on paljon erilaisia värivalovaihtoehtoja.


Ei kommentteja: