lauantai 18. kesäkuuta 2016

Samuel oppi uimaan Mae Phimissä

Tänään taas normaalit päivän aloitukset. Minulla oli kännykän akku loppunut, joten en tiennyt aamulla paljonko kello oli kun Samuel heräsi. Mietin kellonaikaa ääneen ja Samuel lupautui menemään alakertaan katsomaan mitä kello näyttää. Hetken päästä hän tuli ylös ja sanoi kellon olevan puoli kahdeksan. Kävin tarkastamassa ja aivan oikein oli osannut katsoa kellosta. Hetken venyttelyjen jälkeen lähdin kahvin keittoon ja kananmunien paistoon. Sitten vähän netin selausta ja Olivia ja Tomikin heräsivät suht aikaisin. Aamutoimien jälkeen vaari, Anne, Vera, Joni ja Jesse lähtivät mopoilemaan Ban Phehen. Me emme viitsineet lähteä niin kauas joten lähdimme omalle moporetkelle tänne lähiseudulle. Kiertelimme Mae Phimin pikkuteitä ja katselimme mitä rantatien ulkopuolelta löytyy.

Moporetkellä tuli vastaan useita liikkuvia kauppoja. Taisivat olla matkalla rantatielle myyntihommiin.
Hedelmäaika taitaa olla parhaimmillaan Thaimaassa
Mae Phimin rantatiellä oli melkoinen viikonloppuruuhka. Bangkokista tulleita "möykkäbusseja", kuten me niitä kutsumme, oli kymmenittäin.

Käväisimme reissullamme 7elevenissä ostoksilla. Tarkoituksena oli ostaa leipää, jota emme saaneet lähikaupasta emmekä Poppieksen leipomosta. 7elevenistäkään emme saaneet leipää, koska kuorma oli vielä purkamatta ja hyllyt tyhjiä, mutta Olivia löysi Rilakkuma tuotteita.
Näitä ystäviä on joka puolella. Vähän isompia kuin suomalaiset serkut.
Moporeissun jälkeen lähdin Samuelin ja mummon kanssa uimaan isolle altaalle. Aamupäivällä oli pientä tihkusadetta, mutta kuten sääennuste lupasi, sade loppui kello 13.00. Uimme hetken isossa altaassa ja Samuel käytti uimarengasta kuten ennenkin. Hetken päästä Samuel pyysi, että menisimme lastenaltaaseen. Muutaman kerran harjoiteltuaan, Samuel onnistui uimaan noin viiden metrin matkan altaan päästä päähän ilman apuvälineitä!!!


Uintireissun jälkeen lähdimme uudelleen mopoilemaan. Ajelimme taas pitkin pikkuteitä. Poikkesimme tuttuun "Robinhoodiin", kävimme tankkaamassa mopon sekä löysimme pienen kivan kaupan, jossa myytiin kosmetiikkaan yms. Olivia teki siellä muutaman ostoksen ja Samuelkin osti itselleen pienen lelun. 
Tomi tankkauspuuhissa. Tai oikeastaan eihän täällä tarvitse itse tankata, koska palvelu pelaa mutta bensatankin korkin saa laittaa itse kiinni halutessaan...
Kanoja kuljeskelee joka puolella, myös bensa-aseman pihalla
Mopoilureitin varrella oli paljon vesipuhveleita

Moporeissumme päätteeksi ajoimme suoraan Tequilaan syömään. Keskustassa oli paljon paikallisia viikonlopunviettäjiä, mutta he syövät kojuista ja grillaavat omia ruokiaan joten Tequilassa ei ollut ruuhkaa. Saimme tällä kertaa nopeasti ruokamme, mutta minä ja Tomi saimme ensin väärät annokset. Asia kuitenkin korjattiin ja uudet ruuat valmistuivat hetkessä. Ruoka oli taas erinomaista.

Näkymä ruokapöydästämme merelle päin
Munkki ottamassa selfietä rannalla


En voinut olla tilaamatta itselleni Pad Thaita, tämä on vaan niin herkullista...
Ruokailujen jälkeen lapset menivät rannalle leikkimään ja Samuel kävi myös uimassa rannan aallokossa. Ilta oli ihanan lämmin kuten aina ja meren rannalla on kaunista illan pimetessä. Anne porukoineen tuli myös syömään Tequilaan juuri kun me olimme lähdössä pois. Me käväisimme vielä nopeasti kaupassa hakemassa jälkkärijätskit ja suuntasimme talollemme hyvän mielen saattelemana. Kyllähän nämä lomapäivät kuluvat hyvin näinkin, ilman mitään tekemistä. Ihmeellistä kyllä, että iltaisin on aina todella väsynyt...

Samuel ja Olivia rantaleikeissä


Mae Phimin rantatie on saanut päivän aikana hienot valot ylleen. 

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mikä tuo pad thain"kuori" on?- herkullisen näköinen!

Päivi kirjoitti...

Moikka, se kuori on kananmunaa eli ohut munakas pad thain ympärillä ja on hyvää...