keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Uimista, letitystä ja hierontaa

Päivä alkoi taas normisetillä eli aamulla ylös ja aamiaiselle. Tänään aamiaisella oli vähän normaalia enemmän säpinää, mutta onneksi vieraat olivat pääasiassa intialaisia joten he parveilivat omien ruokiensa ympärillä ja meille oli hyvin tilaa mm. munakaspisteillä. Suurin osa tämän hotellin vieraista on intialaisia ja toiseksi eniten ehkä kiinalaisia tai muita aasialaisia ja pienempi osa venäläisiä ja muita eurooppalaisia. Oikeastaan sillä, minkä kansallisuuden omaavia vieraat ovat ei ole ollut meille mitään merkitystä, sillä emme ole kokeneet mitään häiriöitä tai ongelmia. Kaikki ovat olleet yhtä ystävällisiä ja asiat ovat sujuneet hyvässä yhteisymmärryksessä.

Tämän aamun aamiaissettiä...
 Aamiaisen jälkeen suuntasimme suoraan Thai houselle ja siellä olikin ihastuttavan Carpe diemin henkilökuntaa paikalla. Kiitos Ivana, Nico ja David. Todella ystävällistä palvelua. Lapset askartelivat itselleen naamarit ja hienothan niistä tuli...





 Askartelujen jälkeen lähdimme etsimään ulkoleikkipaikkaa. Menimme rannan kautta ja siellä tultiin heti tarjoamaan letitystä Olivialle. Letitys olikin suunnitelmissa, joten löimme kaupat lukkoon tonnilla ja Olivia sai hienot letit hiuksiinsa ja äiti saa huokaista kun ei tarvitse joka päivä selvitellä uimatouhuissa rastoittuneita takkuja. Olivian ollessa letityksessä minä olin Samuelin kanssa leikkipaikalla ja kävimme kahlailemassa meressä ja kävelemässä ponttoonien päällä. Hotellihuoneeseen palattuamme olimme kuumissamme ja aloimme nopeasti valmistautumaan uimista varten. Siivoojat olivat taas jättäneet hedelmiä huoneeseemme. Söin yhden dragonfruitin ja toisen vein mummolle tuliaisiksi.




Hotellimme mereltä päin kuvattuna
Olivian letit

Laitoin Tomin kanssa uintireissulle uudet uimapaidat päälle ja se oli hyvä ratkaisu. Kipeät olkapäät saivat levätä auringonpaahteelta. Otin altaille mukaan vesilämpömittarin ja mittailin altaiden lämpötiloja. Iso allas oli noin kello 12.00 aikoihin 32 astetta, villivirta 30 astetta ja lasten hiekkaranta-allas 33,5 astetta. Nämä lukemat ovat juuri sopivia uimavesiä. Viime kesänä kun uimme tällaisissa lämpötiloissa koko kesäkuun, en kyennyt enää koko loppukesänä uimaan Suomessa ollenkaan kylmien vesien vuoksi. Taisi olla ensimmäinen kesä Suomessa yli neljäänkymmeneen vuoteen kun talviturkki jäi kokonaan heittämättä. Käyköhän tänä vuonna samoin?

Tämän altaan vesi oli noin 33,5 asteista, hyvin tarkeni uimaan.
Uimme taas melko pitkään, useamman tunnin. Lapset innostuivat hyppelemään hyppypaikan kalliolta alas ja minä olin alhaalla vastassa. Teimme myös normaalin villivirtalenkin, jossa menee noin tunti kun menee tutuksi tulleen kaavan mukaan. Ensin villivirta aloitetaan oikeasta reunasta laskien kolmen eri liukumäen kautta varsinaiseen virtaan, siitä jatketaan virtaa pitkin koko alueen vasempaan reunaan poreisiin, sieltä jatketaan vesileikkipaikalle, liukumäkitornille ja sieltä isolle altaalle. Olisimme ostaneet virvokkeita allasbaarista, mutta se oli tänään siivouksessa joten ostimme välipalat popcprn/jäätelökioskista.

Uimisen jälkeen lepäsimme hetken ja lähdimme mummon ja vaarin hotellille. Lapset menivät mummon kanssa taas uimaan ja minä otin miesten kanssa altaan reunalla drinkit. Reissun eka Mai Tai ja hyvää oli...
Mummon ja vaarin hotelli

Samuel on innokas snorklaamaan

Uimisen jälkeen halusin lähteä reissun ensimmäiseen hierontaan. Onneksi muutkin suostuivat ja lähtivät mukaan. Minä, Tomi ja mummo otettiin jalkahieronta, Olivia ja vaari kävivät öljyhieronnassa ja Samuel katseli kännykältä videoita samalla kun hänelle annettiin syömistä ja juomista (mm. riisikakkuja ja iso pussillinen banaaneita). Hieronnat kuuluvat tärkeänä osana minun Thaimaan lomiini. Tämänpäiväisessä paikassa jalkahieronta maksoi 200THB (5euroa) ja se sisälsi vesilasillisen hierontapaikkaan mennessä, ihanan tunnin kestävän hieronnan, kahvin sekä Samuelin viihdytyksen. No, annoin tippiä 50THB eli vähän yli euron, mutta mitä muuta näin ihanaa voi saada reilulla kuudella eurolla?


Hieronnan jälkeen lähdimme etsimään ruokapaikkaa. Muistin, että meillä oli hotellin ravintolaan kids eat free -kuponki, joten suuntasimme hotellille mummon ja vaarin jäädessä etsimään toista ruokapaikkaa. Lapset vähän kiukuttelivat kun emme menneet samaan ravintolaan, mutta emmeköhän me ehdi vielä syödä yhdessä tämän reissun aikana. Menimme hotellimme Ginger& Lime ravintolaan, jossa oli aasialainen buffet. Kokemus olikin erilainen ja aivan upea. Ravintolassa oli monia eri pisteitä, joissa valmistettiin tilauksesta erilaisia ruokia. Nyt sain pad thaita ja som tamia, Olivia sai toivomaansa kanaa hapanimeläkastikkeessa ja Samuel nautti kanankoivista. Olivia söi myös elämänsä ensimmäiset sushit ja innostui niistä kovasti. Hieno paikka, hyvä idea valmistaa buffetruuat tilauksesta ja hyvä ruoka. Miinusta tulee kids eat free -kupongista, koska sillä annettiin vain yhdelle lapselle ilmainen ruoka. Selittivät, että vain yksi lapsi saa edun koska kuponkeja oli vain yksi. Minä taas selitin, että kupongissa lukee lasten syövän ilmaiseksi jos he syövät maksavan aikuisen seurassa. Koko ajan puhuttiin monikosta eli kuponkiin oli kirjoitettu asia väärin. Ei auttanut, oli pakko maksaa toisesta lapsesta...





Ginger&Lime ravintola
 Ruuan jälkeen kävimme vielä pikaisesti kaupassa ostamassa mm. juomia. Kuvasin taas hotellin portin. Kyllähän tämä on sellainen paikka, että pakko on taas tulla uudelleen.


Ei kommentteja: