lauantai 25. kesäkuuta 2016

Juhannuspäivä

Tänään on juhannuspäivä, mutta eihän sitä tietenkään täällä huomaa muusta kuin facebookin kavereiden päivityksistä sekä selatessa uutisia netistä. Meidän juhannusaamu alkoi kuten muutkin aamut täällä hotellilla eli hotelliaamiaisella. Yöllä oli satanut vettä, mutta aamu oli sateeton vaikkakin pilvinen. Aamupalalla vierähti taas se normaali tunti eli söimme rauhassa nautiskellen kuten loma-aamuina kuuluukin.
Näitä emme syöneet aamupalaksi, mutta sipsikokeilut jatkuvat. Vuorossa oli suklaasipsit, hyviä nämäkin.
Aamupalan jälkeen lähdimme melko pian uima-altaille. Sää näytti vähän epävakaiselta ja saimmekin yhden lämpimän vesikuuron niskaamme. Se ei meitä haitannut, vaan olin lasten kanssa rannalla tekemässä hiekkalinnoja. Altaan vesi oli aamupäivällä viileähköä (27astetta), joten uimme enimmäkseen meressä, jossa vesi oli huomattavasti lämpimämpää. Rannalla oli punainen lippu tuulen vuoksi, mutta kun meni aaltojen taakse uimaan niin pärskeet eivät haitanneet. Iltapäivää kohti altaiden vesi lämpeni ja siirryimme ylemmille altaille uimaan, jossa oli tänään poreet päällä. Porealtaan vesi oli 35astetta, joten sielläkin tarkeni mainiosti. Olimme uimassa 4-5 tuntia ja aika kului nopeasti. Uimapuvuista ainakin huomaa tämän meidän uintimäärän sillä minä, mummo ja Samuel olemme jo joutuneet heittämään yhdet uikkarit roskiin koska ne ovat menneet huonoiksi. Samuelin toisetkin uimahousut ovat haurastuneet ja toivon, että ne kestäisi jotenkin kuosissaan loppuloman kuten myös uutena mukaan otettu Reiman uimapaita, joka on jo melko huonossa kunnossa. Uiminen on vaan niin ihanaa ja tärkeä osa meidän lomaamme. Tämän päivän lounasruoka oli taas altaalle tilattu pizza, joka on molemmille lapsille mieleinen välipala.


Mies kiipesi ketterästi hotellin pihan palmuun pudottamaan kookospähkinöitä alas.


Hotellin puutarha on erittäin siisti ja hyvin hoidettu

Samuelin lempileikki oli hypätä altaan reunalta keskelle poreita.
Olivia sukeltelee porealtaassa
Pitkän uintireissun jälkeen menimme lepäilemään tilavaan sviittiimme. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä isoon ja käytännölliseen sviittiimme. Kylppärin ja makuuhuoneen välissä on liukuovi, kuten Novoteleissa usein on. Tomi ei systeemistä tykkää, mutta Samuel viihtyy pitkään kylvyssä kun näkee vanhemmat aukosta. Tänäänkin Samuel oli ammeessa tunnin verran samalla kun minä lepäilin sängyssä. Huoneeen siivous tapahtuu aika myöhään, vasta iltapäivällä, mutta huone on aina moitteettoman siisti ja iltaisin täällä käydään vielä laittamassa huone yökuntoon ja kukka sängyn päälle. Uintireissun jälkeen Olivia ja Samuel katselivat Nalle Puh -elokuvan ja sittenhän olikin taas aika lähteä syömään.

Meillä oli tarkoituksena lähteä rantaravintolaan syömään, mutta juuri kun olimme lähdössä alkoi erittäin kova sade- ja ukkoskuuro. Ruokapaikaksi valikoitui tien toisella puolella oleva Kimin ravintola. Sadekuuro kesti melko pitkään ja vettä tuli niin paljon kuin sitä voi tulla trooppisen kuuron aikana. Onneksi sade ei haitannut meitä mitenkään, koska istuimme ravintolassa katoksen alla. Ruuaksi tilasimme taas samoja tuttuja thairuokia kuin edelliselläkin kerralla, joten en viitsinyt niitä kuvailla.

Jos olisi ollut asiaa ravintolan vessaan, olisi pitänyt etsiä saappaat, sillä vettä tulvi lattioillekin.
Ulkona olisi voinut käydä lämpimässä suihkussa.
Samuelin värikäs jälkkärijäätelö, samaa kuin viimeksikin
Sadekuuron jälkeen taivas oli melkoisen tumma.
Toivoimme, että olisimme nähneet jokailtaisen tapahtuman kun lepakot rantautuvat lähisaarilta mantereelle. Taisimme vähän myöhästyä, sillä vaari kertoi että ne tulevat jo noin kello 18.30. Ehkä meitä onnistaa ja näemme ne huomenna. Tämä ilta menee taas tässä omassa huoneessa touhutessa. Huomenna onkin viimeinen kokonainen lomapäivä täällä Rayongissa ennen kuin siirrymme maanantaina Bangkokiin.

Ei kommentteja: