torstai 16. kesäkuuta 2016

Sadepäivä Mae Phimissä

Tänään ei ollut puutetta sähköstä eikä myöskään vedestä, sillä sitä satoi taivaan täydeltä. Aamupäivällä sade oli kuuroittaista, mutta puoleen päivään mennessä taivas muuttui tasaisen harmaaksi ja vettä satoi tauotta. Suunnitelmissamme oli lähteä mopoilemaan Ban Phehen, mutta vesisade sotki suunnitelmamme ja emmimme lähtisimmekö ollenkaan reissuun sään vuoksi. Anne ja Mikko kuitenkin teki päätöksen varaamalla minibussin reissua varten ja lähdimme matkaan. 

Ennen lähtöä otin pihastamme muutamia kuvia. Tämä Seabreezen alue on todella hyvin hoidettu ja kaunis. Pihallamme on häärinyt monena aamuna puutarhuri ja eilen täällä kävi myös tuholaistorjujat kuukausittaisella käynnillään. Viime vuoteen verrattuna asuinalueen portin vartiointi ei ole enää niin tarkkaa. Viime vuonna porttivahti avasi ja sulki alueen portin aina portista kuljettaessa ja tervehti tulijoita. Nyt portilla istuskelee kaksi tai kolme nuorta, jotka tuijottavat kännykäänsä tai touhuilevat omiaan, eivätkä he tarkasta ketä portista ajaa sisään. Portin ympärillä on myös noin kymmenen koiran lauma joista portinvartijat luultavasti huolehtivat. Muuten alue on yhtä hyvin hoidettu ja täällä on ystävällistä henkilökuntaa ja siistiä. Tässä kuvia sateisen päivän kuvia ympäristöstämme.



Pyykkejäkin on todistetusti pesty...


Tässä talossa ei ole ulkovarastoa vaan pyykinpesukone on pihalla katoksessa.


Naisten pyörä on testattu. Hyvin kulki ruosteisista ketjuista huolimatta.
Tässäkin ruukussa kukka puhkesi vihdoin kukkimaan.





Naapurin pihan kukka, aika hieno.

Talomme tieltä katsottuna.
 Ban Phessä tarkoituksemme oli mennä ensin pankkiin vaihtamaan rahaa. Vaikka kävimme viime kesänä siellä rahanvaihdossa, nyt pankin löytyminen tuotti vaikeuksia. Kysyin muutamalta ihmiseltä pankin sijaintia, mutta he sanoivat ettei sellaista ole kylässä. Lopulta meidät ohjattiin erääseen kauppaan vaihtamaan rahaa. Nainen näytti tietokoneelta, että euron kurssi on 38,9 ja hyväksyimme sen vaikka kurssi oli paljon huonompi kuin Pattayalla oli alkulomasta. Kun annoimme naiselle eurot kurssi putosikin ja oli tasan 38. Näytin naiselle netin kurssia jota hän meille markkinoi eikä hän muka mitenkään ymmärtänyt että 38,9 ei ole sama kuin 38. Otimme eurot takaisin ja lähdimme ulos kaupasta. Lopulta Annen ja Mikon avustuksella löysimme pankin ja saimme vaihdettua rahat reilun 39 kurssilla. Ulkona satoi reilusti vettä ja kävely 7elevenistä ostetuissa sadeviitoissa oli aika ikävää. Osa porukasta söi pientä välipalaa ja sen jälkeen lähdimme kävelemään markkinapaikalle. Tarkoituksena oli mennä viime kesänä löytämiimme kauppoihin, mutta eihän niitä enää löytynyt. Markkinat ovat silti aina kivoja paikkoja shoppailla Thaimaassa. Ostimme pientä syötävää, batiikkikankaita ja Olivia osti kahdet 100THB maksavat kengät. Paluumatkalla Mae Phimiin kävimme vielä Tescossa pikaostoksilla.






Olivian uudet kengät, hinta noin 2,5 euroa
samoin nämä
Taloille palattuamme purimme ostokset ja lähdimme melko pikaisesti kohti Tequilaa. Olisimme menneet Kitchen ravintolaan, mutta se olikin tänään kiinni. Olisikohan huono ilma ollut sulkemisen syynä. Tequilassa oli lisäksemme melko iso ryhmä syömässä, joten emmimme olikohan valintamme ruokapaikan suhteen huono jos ruokia pitää odottaa kauan. Annen perhe ja Samuel saikin ruuat kohtuullisen ajan kuluttua, mutta heidän syötyä ja astiat pois korjattua minä, Tomi ja Olivia odotimme yhä ruokiamme. Tarjoilija sanoi minulle ymmärtävänsä, että euroopassa saa ruuat nopeasti mutta me olemme nyt Thaimaassa. Enpä siinä vaiheessa tajunnut sanoa, että olen käynyt Thaimaassa 15 kertaa ja tiedän asian. Joudumme täällä usein odottamaan ruokia, laskut tulevat joskus väärin, ruokia puuttuu yms. ja ymmärrämme asian, mutta nyt jotenkin tuntui oudolta että tämä sama toistuu tässä ravintolassa myös silloin kun siellä ei ole isoja ryhmiä syömässä eikä heillä ole logiikkaa tarjoilujen kanssa tai sitten emme ymmärrä sitä. Tippiä ei nyt tällä kertaa jätetty vaikka ruuassa ei ollut mitään vikaa, mutta jotenkin olisimme odottaneet parempaa palvelua Tequilan tasoisessa paikassa.

Samuel onnistui kerrankin ajamaan mopon portille ilman pappakaasuja.

Tänään söin paistettua riisiä vihreällä currylla ja katkaravuilla. Chileissä ei oltu säästelty.
Mai Tai maistui myös tänään 

Ravintolakäynnin jälkeen mopoilimme takaisin taloille ja lähdimme heti iltauinnille isoon altaaseen. Sade loppui jo illan edellä ja toivomme, että huomenna ei sataisi sääennusteista huolimatta. Iltauinnin jälkeen herkuttelimme Tescosta ostetuilla donitseilla... 


Ei kommentteja: