sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Viimeinen päivä Rayongissa

Tänään meillä oli viimeinen kokonainen lomapäivä täällä Rayongissa. Olin jo pitkään halunnut tulla käymään tässä Novotel Rim Pae Rayong hotellissa ja kuusi yötä on nyt takana. Hotelli ja paikka oli oikeastaan juuri sellaisia kuin olin ajatellut. Viihdyimme hyvin tässä hotellissa ja erityisesti lasten kanssa tämä oli hyvä paikka. Ainoa miinus on se josta kirjoittelin aiemminkin, että hotellin lähellä ei ole juurikaan palveluja ainkaan näin kesäaikaan. Teimme sen virheen, että luovutimme mopon pois jo toisena päivänä. Olisimme tarvineet sitä myöhemminkin. Lavataksit lopettavat liikennöinnin jo kello 18.00 ja olisimme esimerkiksi tänään menneet Mae Phimiin letityttämään Olivian hiukset uudelleen, mutta emme olisi ehtineet kuudeksi pois joten jätimme kokonaan menemättä. Lepo- ja rantalomaa etsivälle tämä hotelli on kuitenkin hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ainakin sesongin ulkopuolella. Suosittelen.

Olivian nutellaleivät aamupalalla
Tykkään papayasta ja syön sitä aina useamman palan aamupalalla jos sitä on tarjolla.
Aamupalan jälkeen lähdimme uimaan, vaikka ilma oli melko pilvinen. Altaan vesi oli mitattuna vain 27 astetta, joten suuntasimme ensin meren lämpimiin aaltoihin. Merellä uinnin jälkeen altaan vesikin tuntui jo lämmenneeltä. Kävimme myös lähes kuumassa porealtaassa lämmittelemässä. Altailla ei taaskaan ollut ketään muita uimareita meidän porukan lisäksi eli tilaa riitti polskutella. Tilasimme välipalapizzaksi tänään Olivian toiveen eli tonnikalapizzan viimeisen kokonaisen päivän kunniaksi. Altailla vierähti taas useampi tunti, kyllä se uiminen vaan on niin mukavaa.

Altaan pohjan poreet

Meressä oli tänään isot aallot
Hotellialueella näkyy paljon eläimiä esim. näitä liskoja
Viimeiset laskut liukumäestä
ja vähän poseerauksia altaan pohjassa...
Uimisen jälkeen lapset kävivät kortinpeluussa mummon ja vaarin huoneessa ja minä pakkailin tavaroita huomista Bangkokiin siirtymistä varten. Pakkailujen jälkeen lähdimme syömään rannalle samaan ravintolaan, jossa kävimme syömässä myös viime kesänä. Ravintola oli nimeltään Kimin ravintola ja omistaja ja ruokalista on sama kuin tien toisella puolella olevassa Kimin ravintolassa. Paikka oli viihtyisä ja palvelu ystävällistä. Olimme pitkään ravintolassa. Ensin söimme, Samuel potki jalkapalloa ja touhusi hiekan kanssa ja syömisen jälkeen ihailimme lepakoiden lentämistä saarilta mantereelle. Enpä ole koskaan ennen nähnyt niin valtavia lepakoita kuin nämä ovat ja koska lepakot lensivät hyvin matalalla, niitä pääsi seuraamaan lähietäisyydeltä. Mielenkiintoista.

Pulloista tehty tuulikello rannalla
Kimin rantaravintola
Olivian watermelon shake

Samuel touhusi hiki päässä jalkapallon kanssa.
Ei ole ruuhkaa rannalla.
Huippupaikka viettää iltaa, rantaravintola.

Taivas oli pilvinen, mutta tänään ei satanut.
En saanut lähikuvia lepakoista huonon zoomin vuoksi, mutta niitä oli mukava seurailla lähietäisyydeltä.
Hotellin rantabaari.
Hotellin pizzeria.
Hotellin aamiaisravintola kesäaikaan, varsinainen aamiaisravintola on remontissa.
Kävellessämme Kimin rantaravintolasta täydellisessä pimeydessä hotellille Samuel sanoi hyvästejä merelle, lepakoille ja Rayongille. Samuelkin on viihtynyt tänä kesänä paremmin täällä kuin viime kesänä, sillä hän ei ole juurikaan ikävöinyt kotiin. Pikemminkin Samuelista on ikävää lähteä täältä pois. Samuel muisti että me olemme tulossa taas uudelleen tänne puolen vuoden kuluttua ja hän sanoi merellekin, että tavataan ensi jouluna kun tulemme Thaimaahan. Oliviakin on murheissaan kun tämä Thaimaan lomamme on loppumaisillaan. Kotona häntä kuitenkin odottaa Julia -kaveri, jonka tapaamista Olivia odottaa kovasti.

Vaikka toivottelemme nyt hyvästejä Rayongille, niin onhan meillä onneksi vielä muutama päivä aikaa olla Bangkokissa, jossa käynti on aina yksi lomamme kohokohdista. Meillä oli suunnitelmissa siirtyä huomenna Bangkokiin Pattayan uuden Ramayana vesipuiston kautta. Säätiedotus kuitenkin lupailee ukkoskuuroja, joten aiomme pyytää kuskia ajamaan suoraan Bangkokiin. Olivia on erittäin pettynyt kun emme mene vesipuistoon, mutta mennään sitten ensi kesänä. Nyt vielä viimeiset pakkailut ja sitten nukkumaan viimeistä kertaa tässä hotellissa...

Ei kommentteja: