tiistai 23. kesäkuuta 2015

Hua Hin

Päivä 24
Näin ne päivät hujahtaa täällä lomallakin. Aamulla herätään, touhutaan jotain ja sitten onkin jo ilta. Tänään meillä oli taas normaalit aamurutiinit eli herätys, aamiaiselle kello 9.00, leikkihuoneeseen ja uimaan. Aamiaisen jälkeen tosin kävimme pikaisesti respassa varaamassa kuljetukset keskustaan. Täältä hotellilta on Hua Hinin keskustaan 10 kilometriä. Hotellilla on tunnin välein kuljetus keskustaan ja kaksi kertaa päivässä Market Villageen. Varasimme kuljetuksen kello 14.00 Market Villageen ja paluu keskustasta kello 18.30 hotellille. Kuljetus maksaa Market Villagelle 90THB ja lapset ilmaisesksi. Keskustan ja hotellin väli maksaa 50THB. Erikoista, että tuo keskustan ja Market Villagen väli on hinnoiteltu 40THB:n arvoiseksi, sillä välin pystyy hyvin kävelemäänkin kuten mekin teimme tänään paluumatkalla.
Olivian joka-aamuinen nutellaleipä

aamuherkkuja


Tänään oli koko päivän täysin pilvinen päivä. Aurinkoa ei näkynyt ollenkaan. Hua Hinissa oli luultavasti satanut koska siellä oli isoja lätäköitä tiellä, täällä ei sadetta näkynyt. Olemme käyneet Market Villagessa useamman kerran ja tänään taas kiertelimme sen putiikkeja. Kauppoja on tullut lisää ja alakertaan ravintolaosasto tai ainakaan ennen en ole huomannut näitä kellarikerroksen palveluja. Löysimme alakerrasta kivan Daiso -kaupan, missä lähes kaikki tavarat maksoivat 60THB. Olivia teki muutamia pieniä ostoksia, mutta enimmäkseen olimme katselulinjalla. Kävimme myös Swenssensissä jäteskeillä ja Tescossa ostamassa Olivialle nuudeleita. Aika kului kuin huomaamatta ja lähdimme kävelemään keskustaa kohti viiden jälkeen.






Hua Hinin katunäkymää

Clock tower
Kävelymatka keskustaan sujui nopeasti eikä lapsetkaan valittaneet suuremmin väsymystä. Ilma oli alkuloman helteisiin verrattuna viileä, vaikka olihan noita lämpöasteitä kuitenkin lähes kolmekymmentä. Olimme keskustan kellotornilla puolisen tuntia ennen kuljetuksen lähtöä, joten kävimme Starbucksissa juomassa kahvit. Automatkalla takaisin hotellille huomasimme hotellimme lähistöllä muutaman ravintolan. Olimme luulleet, että ainoa vaihtoehto syömiselle täällä Sheratonissa on hotellin omat ravintolat tai läheisen outletin ravintola mutta onhan niitä näköjään muitakin. Lisäksi rannalla on hotelleja kumpaan tahansa suuntaan käveltäessä ja eiköhän niissäkin ole ruokapaikkoja.
Olivian sapuskat
Me päädyimme tänäänkin syömään hotellilla lasten kids passien takia. Olisimme menneet Salas ravintolaan, mutta se olikin tänään kiinni joten menimme eiliseen Luna Lanaihin rannalle. Ravintolassa oli livebändi joka soitti musiikkia. Ravintola on tosi tunnelmallinen, kynttilänvalo ja meren aaltojen ääni yhdistettynä lomatunnelmaan toimii hyvin. Lapset söivät samat ruuat kuin eilen eli Olivia paistettua kanaa ja riisiä sekä watermelon shaken. Samuel söi fish and chips annoksen ja fantan, minä pad thain ja Tomi söi paistettua riisiä. Tomi ei kehunut eilistä pad thaita jonka söi samassa ravintolassa, mutta minusta se oli hyvää. Lapset olisivat saaneet taas jätskit jälkkäriksi, mutta Samuel ei halunnut ja Oliviallekin maistui vain puolet.





Tässä hotellissa on monia pieniä juttuja, jotka tekevät tästä vähän paremman kuin muut hotellit joissa olemme olleet tällä reisulla. Hienojen puitteiden ja altaiden lisäksi esim. huoneemme jääpala-astia täytetään aamuisin, vesipulloja tuodaan reilusti huoneeseen, illalla sängyllemme tuodaan tuoksuva kukka yms. pieniä juttuja jotka tuovat pientä ylellisyyttä täällä asumiseen. Nyt on jo kuitenkin pakko tunnustaa että lomamme alkaa olemaan lopuillaan. Huomenna olisi ryhdyttävä pakkaushommiin, sillä matka jatkuu torstaina Bangkokiin ja sieltä perjantaina kotiin...

Ei kommentteja: