lauantai 6. kesäkuuta 2015

Mae Phim Resort

Päivä 7
Aamu sujui vähän poikkeavissa merkeissä, sillä emme käyneet ollenkaan uimassa omassa altaassa vaan menimme suoraan isolle altaalle. Rasvailin ennen lähtöä 50 suojakertoimisella aurinkorasvalla lapset, oman naamani, hartiat ja rinnuksen ja ajattelin ottaa rasvan mukaan altaalle ja rasvata siellä loput. Huomasin altaalla, että rasva jäi talolle enkä viitsinyt lähteä hakemaan sitä. Lopputulos oli jo tuossa vaiheessa selvä eli kärähtäneet käsivarret ja selkä. Olimme altaalla reilun tunnin ja hitsin kuumahan siellä oli. Uimme ja pelailimme rantapallolla ja lapset snorklaili. Altaalla ei ollut tänäänkään ketään muita meidän lisäksemme.
Altaalla on tilaa snorklata
Uimisen jälkeen lähdimme syömään tuttuun ja turvalliseen Tequila -ravintolaan. Se on ollut tällä reissulla ainoa paikka, missä Samuel on syönyt hyvin ja nyt hän söi taas koko annoksen ruokaa. Olivia pysytteli myös tutussa kanaa hapanimeläkastikkeessa ja riisi annoksessa, minä söin ihanaa Som Tam salaattia ja mangoshake kyytipojaksi. Ei voi kuin ihmetellä tuon salaattiannoksen makuyhdistelmiä miten ne on niin täydellisiä.
Lounas
Syötyämme mopoilimme bensa-asemalle päin. Kävimme pienellä maaseutuajelulla, paikallisessa Robbarissa hakemassa ruuvimeisseleitä kun Tomi yritti korjailla aurinkolasejaan ja niemen kärjessä. Kävimme myös bensa-asemalla hakemassa tankin täyteen, että pääsee huomenna mopoilemaan vähän kauemmaksi katselemaan nähtävyyksiä. Bensa-aseman viereilellä 7elevenin pihalla istuskeli suomalainen perhe syömässä jätskiä. Vaihdoimme muutaman sanan ja menimme itsekin jäätelöostoksille. Ostosten jälkeen hurautimme talollemme Poppies leipomon kautta hakemassa pari sämpylään välipaloiksi.
"Robbari"
Lepäilimme talolla jonkin aikaa ja lähdimme taas huristelemaan mopollamme Mae Phimin keskustaan. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä tähän mopoomme. En oikeastaan osaa edes kuvitella miten tulisimme toimeen ilman mopoa, sillä keskustan ravintoloihinkin on matkaa parisen kilometriä tai ehkä vähän yli eikä lapset jaksaisi millään kävellä sinne tässä helteessä. Olen tainnut muutamia kertoja mainostaa tätä hellettä jota me lähdimme täältä hakemaan. Emme ole koskaan olleet näin kuumana vuodenaikana Thaimaassa ja meille tämä kyllä sopii, mutta mitään pitkiä kierroksia täällä ei voi lasten kanssa tehdä kun Olivia ei nauti kuumuudesta missään muualla kuin uima-altaalla.
Rantakatua matkalla keskustaan
Mae Phimin keskustassa kävimme tutustumassa Mae Phim resort hotelliin, joka sijaitsee kaiken tohinan keskellä rantakadulla. Hotelli oli siistin ja keskitasoisen näköinen. Respassa oltiin oikein ystävällisiä kun sanoin, että haluaisimme käydä kuvaamassa uima-allasaluetta ja vilkaisemassa muutenkin paikkoja. Allasalue sijaitsi toisessa kerroksessa. Se oli siisti ja kaunis, mutta aurinkotuoleja ei ollut montaakaan. En sitten tiedä, onko tuoleista koskaan pulaa vai riittääkö ne hyvin kaikille asiakkaille. Henkilökunta vaikutti ystävälliseltä myös allasalueella. Altaan vieressä oli keskikokoinen kuntosali ja jossain oli myös sauna, mutta emme nähneet sitä.
Mae Phim resort hotelli

Hotellin allasalue toisessa kerroksessa




Kuntosali

Allasbaarin tarjous
Hotellivierailun jälkeen menimme rannassa sijaitsevaan pizzeriaan syömään. Olivia ja Tomi saivat toivomaansa pizzaa. Samuel jätti lähes kaiken ruuastaan syömättä ja minä tilasin vain leipää, koska en ollut kovin nälkäinen. Ruuat oli ihan hyviä ja palvelu ystävällistä. Mieluummin olisin silti käynyt syömässä jossain thairuokapaikassa, mutta kyllähän niihinkin vielä ehtii syömään. Syömisen yhteydessä oli kiva seurata rannan tapahtumia. Selfietikut vaan heiluivat kun ihmiset kuvailivat itseään upeassa auringonlaskussa. Mekin kävimme vielä rannassa syömisen jälkeen, mutta sekä minun että Olivian kameroista loppuivat akut joten kuvat jäi ottamatta.

Köröttelimme talolle iltapimeässä. Nyt viikonloppuna täällä Mae Phimissä on taas melkoinen hulina kun Bangkokilaiset ovat tulleet sanoin joukoin viikonlopun viettoon. Koko tien vierusta oli täynnä autoja keskustasta tänne Seabreezen kohdalle asti. Ihmiset olivat levittäneet rannan lisäksi mattoja tien pientareelle ja grillit savusivat kun niissä kokkailtiin piknikeväitä. Talolle saavuttuamme menin vielä uimaan lasten kanssa omaan altaaseen. Vesi on niin lämmintä, että se poltteli palaneita hartioitani. Salaa haaveilin viileästä järvivedestä ja mietin miten hyvää se tekisi palaneelle iholle. En silti valita, aivan ihanaa kun vedet on niin lämpimiä ettei yhtään tarvitse miettiä uskaltaako mennä uimaan.
Illallispaikasta
Olivia haaveilee

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Moi, Onko lähin rahanvaihtopaikka siis Ban Phessä ? Näkykö Novotelin lähellä mitään "Robbaria"? ..Ihanaa kun kohta pääsee sinne, ei ole kun reilut puoli vuotta enää:) Nauttikaahan te lämmöstä, uimisesta ja ihanasta ruuasta!

Päivi kirjoitti...

Moi. Luulen, että Klaengissä voisi jossain vaihtaa rahaa. Se olisi meitä lähinnä, mutta Novotelia lähempänä on Ban Phe. Sinne pääsee Novotelilta kätevästi ja halvalla lavataksilla...

Päivi kirjoitti...

En huomannut mitään kauppoja Novotelin lähellä tai taisi siinä jotain kojuja olla, mutta ei mitään isompaa. Heti Ban Phehen tultaessa tien varrella oli ainakin Tesco Lotus ja muutenkin siellä oli ihan hyvin kauppoja.