keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Letitystä ja hierontaa

Päivä 4
No vihdoin viime yönä saimme nukuttua kunnon unet ja heräsimme aamulla virkeänä uuteen lomapäivään. Aamu sujui normaaliin tapaan. Tomi ja Olivia nukkui pitempään ja minä touhusin Samuelin kanssa. Ehdimme syömään aamupalan ja uimaan omassa altaassa ennen kuin Tomi ja Olivia heräsi. Tänään meillä oli edelleen suunnitelmissa saada Olivialle letit päähän ja päästä hierontaan. Nyt Avatara condon molemmat hierontapaikat olivat auki, joten lähdimme kyselemään sieltä palveluja.
Samuel ei enää viihtyisi millään sivuvaunussa, kuljettajan paikalta on paremmat näkymät...
Ensimmäisestä paikasta varasimme kello kolmeksi minulle ja Tomille jalkahieronnat ja Olivialle öljyhieronnan. Tässä paikassa ei ollut hiusten letityspalveluja ja meidät ohjattiin viereiseen hierontapaikkaan. Sieltä löytyi letittäjä ja nainen kävikin heti laittamaan Olivian hiuksia. Hinnaksi sovittiin 500THB, joka on aika edullinen hinta. Muistan, että olemme useamman kerran maksaneet lähes tuplahinnan letityksestä. Laatu on tosin ollut joskus parempaa. Lettien laitossa kesti noin kaksi tuntia koska nainen laittoi hiukset yksin. Letityksen aikana Samuel kävi ensin Tomin kanssa viereisessä kahvilassa syömässä jätskiä ja uudelleen vielä minun kanssani jäteskeillä. Ehdimme myös käväisemään rannassa, mutta koska meillä ei ollut uikkareita mukana niin eihän siinä kuumuudessa jaksanut kauaa olla kun ei päässyt mereen vilvoittelemaan. Olivian hiuksista tuli hienot ja letittäjä oli oikein mukavan ja rauhallisen oloinen. Huomasin, että nainen joi teensä aidosta muumimukista ja osasipa hän muutaman sanan myös suomea. Olivia tykkäsi leteistään ja sovimme, että laitamme loppulomasta Hua Hinissa uudet letit ennen kotiin paluuta. Minäkin nimittäin tykkään siitä, että Olivialla on letit niin ei tarvitse harjailla takkutukkaa...
Samuel löytää viilennystä paikasta kuin paikasta vaikka ei koskaan valita kuumuutta...

Rantaleikkijä Olivian letityksen aikana
Letityksen jälkeen kävimme pikaisesti talollamme hakemassa Samuelin DVD-soittimen että hän voisi katsella sitä sillä aikaa kun meitä hierotaan. Tunnelma hierontapaikassa oli aivan samanlainen kuin aina ennenkin. Hierontatuolissa on aikaa miettiä kaikkia niitä kokemuksia joista nautin lomalla. Jalkahieronta on yksi niistä asioista. Hierontavoiteen viileys, ihanat tuoksut, thaimusiikki, väsyneiden jalkojen painelu ja hierojien hymy saa minut nauttimaan lomasta. Myös Tomi oli tyytyväinen hierontaan, mutta Olivia ei. Pyysin Oliviaa ilmoittamaan jos hieroja hieroo liian kovaa. Näin tapahtui useamman kerran, mutta vaikka minä ja Olivia pyysimme varovaisempaa hierontaa niin silti Oliviaa sattui. Hyvää se hierota kuitenkin varmasti teki Olivian pikkuisille lihaksille. Samuel ei meinannut jaksaa katsella elokuvaa vaan oli nälkäinen ja olisi halunnut ravintolaan. Siispä suuntasimme heti hierontapaikan teet juotuamme syömään.
Hieronnan jälkeen saimme hyvää teetä
Lähtiessämme hierontapaikasta ulos oli noussut kova myrsky ja ukkonen sateineen. Mietimme hetken uskallammeko lähteä mopoilemaan keskustaan ja koska ajattelimme kyseessä olevan vain ukkoskuuro, lähdimme mopoilemaan. Tomin teki mieli pizzaa ja ajattelimme, että menisimme läheiseen pizzeriaan. Se oli kuitenkin suljettu kuten monet muutkin ravintolat täällä rantakadulla. Päädyimme sitten menemään Samuelin toiveesta eiliseen Tequila sunrise ravintolaan uudelleen. Ruoka ja palvelu oli taas hyvää. Minulle tuli jotenkin Vietnam fiilis kun ruokaa odotellessa rotta juoksi ruokapöytien alla ja muutenkin elämä täällä paikallisten keskellä on vähän samanlaista kuin Phan Thietissä, missä kävimme vuosia sitten. Tässä listaa mitä saimme tänään 880THB:lla Tequila sunrise ravintolasta:

- Valkosipulileipää
- Juustohampurilainen ja ranskalaiset, juomaksi Cokis
- Kanaa hapanimeläkastikkeessa ja riisiä, juomaksi vesi
- Spaghetti bolognese, juomaksi Cokis
- Som Tam papaya -salaatti, paistettua riisiä katkaravuilla ja juomaksi Mai Tai

Meidän perheellä on melko vakio, että neljän hengen ruuat ravintolassa maksaa noin tuhat bahtia. Huimasti halvemmallakin tietysti pääsisi jos kaikki söisivät thairuokaa ja katsoisimme vähän tarkemmin ravintolan hintatasoa, mutta ei tuo tonnikaan minusta ole paha hinta illalliselle.
Mai Tai
Erittäin hyvä som tam, ei liian tulinen kuten yleensä
Täällä on ihan huippuhyviä katkiksia 
Leikit syntyy aina kun on vähänkin aikaa
Tequila sunrise ravintola rannasta päin katsottuna
Keräisipä joku roskat pois edes ravintoloiden edustoilta
Ruokailun jälkeen lapset leikkivät taas pitkän aikaa hiekkaleluilla rannalla. Saimme houkuteltua heidät pois kun lupasimme että menemme isolle altaalle uimaan. Kävimmekin vain pikaisesti hakemassa uikkarit talolta ja menimme uimaan ja rantapalloilemaan altaalle. Ilta alkoi jo pimenemään ja jouduimme taas uuden houkuttelun eteen. Lupasimme, että kun lähemme isolta altaalta pois jatkamme uimista omalla altaalla. Siitä sitten pääsimmekin siirtymään sujuvasti sisälle omien touhujen äärelle. Nyt Samuel on jo unessa ja kohta me muutkin käymme unten maille. Touhut jatkuu taas huomenna...

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Ihana tuo teidän mopedi:-) ja kyllä tekee mieli noita Thaimaan ruokia!